Telefonunuzu satın aldığınız firmanın orijinal yazılımı Türkçe klavyeyi yasal zorunluluk gereği desteklemektedir. Ancak olur da herhangi bir nedenle yazılımınız üzerinde kendi isteğinizle güncellemeye giderseniz ve Türkçe karakterle ilgili sorun yaşarsanız, çözümü aslında çok basit.
Turkish Keyboard uygulaması ile Android telefonunuzda Türkçe karakter içeren klavye kullanabilirsiniz.
Türkçe Klavye uygulamasını yükledikten sonra, klavyeyi kullanabilmek için şu adımları sırasıyla takip edin:
1. Menü > Ayarlar yapın ve ekranı biraz aşağıya kaydırarak Bölge &metin menüsüne dokunun.


2. Türkçe Klavye seçeneğine dokunun.
3. Karşınıza bir uyarı ekranı gelecek: “Dikkat. Türkçe klavye uygulamasının bu giriş yöntemi, şifreler, kredi kartı numaraları ve diğer kişisel veriler dahil girdiğiniz metin türlerini toplayabilir. Devam?” Panik yapacak bir şey yok. Bu uygulamanın izinlerine bakarsanız, Sadece Donanım kontrolleri (titreşim cihazını kontrol etme) iznine sahip olduğunu göreceksiniz. Yani girdiğiniz bilgileri başka bir yere kopyalama veya internet üzerinden başka bir yere gönderme ihtimali yok. Burada şunu da çok iyi bilmek lazım. Demek ki her uygulamayı yüklememek lazım telefonumuza! Tamam’a dokunun.
4. Şu an yine Bölge & metin menüsündesiniz. Türkçe Klavye (Türkçe Klavye ayarları) yazan menüye dokunun.
5. Burada ilgili ayarlarınızı yapın. Klavyedeki tuşlara basılırken titreme olup olmayacağı veya ses çıkarıp çıkarmayacağı gibi.
6. Klavye Düzeni menüsünden de Q klavye olarak mı, yoksa F klavye olarak mı kullanacağınızı belirleyin. Mesaj yazarken, iki klavye arasında istediğiniz zaman kolaylıkla geçiş yapabilirsiniz. Yazının en sonunda açıklamasını yaptım.
7. Bölge & metin menüsünde bu sefer Giriş yöntemi seç menüsüne dokunun.
8. Çıkan ekranda Türkçe Klavye‘yi seçin.
Artık Türkçe klavyenizi sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.
Herhangi bir metin girişi yaparken klavyedeki  tuşuna uzun süre basılı tuttuğunuzda TRFTRQ,EN seçeneklerini göreceksiniz. İstediğiniz klavye arasında hızlıca geçiş yapabilirsiniz.
Gelen bazı öneri ve tavsiyeler üzerine açıklama yapma gereği duydum.
Turkish Keyboard, 135 KB gibi az yer kaplayan, düşük donanımlı telefonlarda yavaşlamaya neden olmayan ve izin (permission) gerektirmeyen bir uygulama olduğu için gönül rahatlığıyla kullandığım bir uygulama ve benim gibi düşük donanıma (Samsung Galaxy Ace GT-S5830) sahip kullanıcılara Turkish Keyboard’u öneriyorum.
ozgurturanli.com/ 'dan Alıntıdır

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Yazınız

 
Yukarı