Her ne kadar rekabet büyük bir hızla devam etse de telefon kullanıcılarının büyük bir kısmının tartışmasız favorisi olan iPhone, son zamanlarda iyice dillendirilmeye başlanan şarj süresi problemi ile prestij kaybetmeye devam ediyor.

3 ay önce yapılan ve büyük bir sükse yaratan IOS güncellemesi, bu problemi çözmeyi bir kenara bırakan sorunun daha fazla büyümesine neden oldu. IOS 7 görüntü ve fonksiyonel olarak IOS 6'dan üstün olsa da, şarj süresini çok düşürmesi kullanıcıların görüşlerini olumsuz yönde etkiledi. Apple için işin korkutucu tarafı şu ki, bir çok iPhone 4 kullanıcısı bu sorundan dolayı telefonlarını değiştirdi ve değiştirmeyenler de değiştirme arifesindeler. Gerçekten de IOS 7 ile birlikte şarj süresi o kadar düştü ki, bir günde iki sefer şarj etme zorunluluğu ortaya çıktı.

Peki, iPhone'dan geçmek bu kolay mı?

Kesinlikle hayır. iPhone, akıllı telefonlar içinde en stabil ve hızlı çalışan telefondur. Sağlamlık konusunda da çok ama çok iddialı bir telefondur. Kullanıcılarına sunduğu harika kullanım özelliklerini hiçbir telefonda bulamazsınız desek, abartı olmaz herhalde.

Bu sıkıntıyı çeken bir iPhone kullanıcısı olarak bu sorunu ez aza indirmek için bir kaç deneme yaptım. Gördüm ki, iPhone şarjının çabuk bitmesinin en önemli nedeni arkaplanda otomatik olarak çalışan programlarmış. Bu programların arkaplanda çalışması engellendiğinde şarj gözle görülür bir şekilde daha fazla dayanabiliyor. Durumun böyle olunca bu bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim.

Şimdi, iPhone'da yapacağımız basit bir ayar ile arkaplanda otomatik olarak çalışan birçok programın otomatik çalışmasını engelleyeceğiz. Bu programları çalıştırdığımızda çalışacak duruma getireceğiz. Bu şekilde bu programların sürekli olarak işlem yapmalarını engelleyerek telefonun daha az kullanılmasını ve tabii ki de şarjın daha uzun süre dayanmasını sağlayacağız.

Aşağıdaki adımları sırası ile uygulayarak bu ayarı yapabilirsiniz.

İlk olarak "Ayarlar" menüsünden "Genel" menüsüne, oradan da "Arkaplanda Uygulama Yenile" meüsüne giriş yapın.

Buraya girdiğinizde bir çok programın isminin olduğu bir liste göreceksiniz. Listedeki bu programların arkaplanda otomatik çalışma özellikleri bulunmaktadır. Bunlardan bazıları gerçekten yararlı ve arkaplanda çalışma ihtiyacı olan programlardır. Fakat bazılarının arkaplanda çalışmalarına ihtiyaç yoktur.

Bu programların hangileri önemli hangileri önemsiz siz belirleyeceksiniz. Kim hangi programlara ihtiyaç duyuyorsa o programları açık bırakıp diğer programları kapatacak.


delinetciler

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Yazınız

 
Yukarı