Bağlamak için gerekli olan kablolar;
İki ucu s-video girişli kablo ya da bir ucu s-video diğer ucu scart girişli kablo.
Eğer iki ucu scart kablo seçerseniz sesi aktarmak için bir tarafı kulaklık girişi öteki tarafı anten girişi olan kablo (anten girişi ikili ise ses stereo olur)

Scart Giriş ve Çıkışı
Bu resimde üstte gördüğünüz televizyonda olması gereken scart girişi. Hemen altında duran scart dönüştürücü. Eğer televizyonunuzun direkt olarak s-video girişi varsa buna ihtiyacınız yok. Dönüştürücünün üzerindeki girişler sırasıyla; beyaz ve kırmızı ses, çok delikli olan görüntüyü almamızı sağlayan s-video ve sarı girişte görüntü, ama bunu kullanmanızı tavsiye etmem. Kablolarda söylemedim ama uçları s-video ve anten olan kablo da kullanabilirsiniz. Ama görüntü kalitesi daha düşük olabilir çünkü bu kabloda topraklama olmaz.
Öncelikle s-video kablosunu laptop’a takıyorsunuz, diğer ucunu seçtiğiniz kabloya göre scart ya da s-video girişine takıyorsunuz. Çift tarafı s-video kablo kullanıyorsanız bilgisayarınızın ses çıkışı (line-out) kısmına kulaklık ucunu takıyor ve diğer ucunu da televizyonunuzda uygun yerlere takıyorsunuz. (Kabloların uç kısımları ve takacağınız yerler aynı renkte olur)
Donanımsal kısmı hallettikten sonra bilgisayarınızdan gerekli ayarları yapmalısınız. Ben  Toshiba A300-1EC için konuşuyorum. Masaüstüne sağ tıklayarak Grafik Özellikleri > Çıkış > Televizyonyolunu izleyin. Başka marka laptopları ayarlamak için sağ tuş menüsünden görüntü ayarlarına bakın ya da  ekran kartınızın verdiği driver’ı yükleyin ve onun menülerini inceleyin. Büyük ihtimalle ekran kartı üreticisi driver’ı yükledikten sonra görüntünün nereye verileceğinin ayarlanması için bir seçeneğe rastlarsınız. Ayrıca görüntüyü sadece televizyon ya da laptop’a vermek zorunda değilsiniz, ikisine birden görüntü çıkışı alınabilir.
Hepsi bu kadar. Artık laptop ‘unuz ile televizyondan film izleyebilir, oyun oynayabilirsiniz. Televizyonunuzu sürekli monitörünüz olarak kullanmak istiyorsanız, kaliteli bir tv’ye sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde görüntü net olmaz. Ama televizyonunuzun markası ne olursa olsun DVD, DivX filmlerde ve oyunlarda görüntü bozukluğu yaşamazsınız.
Televizyon ekranınızdan vidyo görüntüsü alamıyorsanız aşağıdaki menüden “Overlay Mixer” i seçin. Değişme olmazsa sisteminize göre diğer seçenekleri deneyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Yazınız

 
Yukarı