Android Donanım ve Teknik Özellikleri

Android akıllı telefonunuzun özelliklerini cep telefonunuz üzerinden detaylı birşekilde görüntüleme imkanı bulunmuyor. Ancak Android telefonunun Ayarlar kısmındayer alan Telefon Hakkında bölümündentelefonunuzun sürüm bilgisi gibi bazı özelliklerini görebiliyorsunuz.


Peki Android elefonunuzun bütün donanım ve teknik bilgilerini nasıl göreceksiniz. İşte bunun için harika bir çözüm sunan Android System Info isimli uygulamasını sizlere tanıtacağız.Android telefonunuzun bütün teknik özelliklerini bu uygulama ile görebilirsiniz.

Android System Info Uygulaması

Bu uygulama bir kaç fonksiyonu ile basit kullanım sunuyor. En genel bilgilere Dashboard sekmesinden ulaşıyoruz.
Aynı zamanda bu bilgiler en anlaşılır bilgiler. Pil durumunu, boş ram miktarını, cihazınızın usb ve sd bellek bilgilerini, ne kadar zamandır açıkolduğunu, bağlantı tipini ve IP adresini öğrenebiliyorsunuz.
System sekmesi ile de işletim sistemi, konfigürasyon, pil, hafıza, bağlantılarişlemci ve grafik işlemci, ekran, kamera ve daha bir çok tekniközelliği ayrıntısıyla görebiliyorsunuz.
Task sekmesi ile arka planda çalışan hizmetleri görebiliyorsunuz. Bunlaraçık olan uygulama olarak görünmüyorlar çünkü bu uygulamaların görevi arka planda devamlı çalışmak. Emin olmadığınızuygulamaları kapatmayın çünkü bir çoğu sistem dosyası.
Apps sekmesi de adından da anlaşılacağı üzere uygulamaları görmenize ve yönetmenize yarıyor. Bu menüde uygulamaların teknik özelliklerinebakabilir, kullandığı izinleri görebilir, kaldırabilir ya da market sayfasına gidebilirsiniz.
Logs sekmesinde ise saklanan sistem kayıtları görüntülenebiliyor. Bu arada sistem özelliklerinde kamera ve OpenGL özellikleri kapalı durumdalar. Bu özelliklerin kapalı başlamasının sebebi, bazıcihazlarda sorun çıkarması. Eğer kamera ve OpenGL bilgilerine bakmak istiyorsanız bunu ayarlardan açarak yapabilirsiniz.
Sonuç olarak Android System Info, işini iyi yapan bir sistem uygulaması. Android cihazlarının her bir özelliğini görmek isteyen cihaz sahipleri bu uygulamayı indirebilirler.
İndirmek için tıklayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Yazınız

 
Yukarı