Fiyat karşılaştırma siteleri internetten alışveriş yapanların en çok ziyaret ettikleri sitelerdir. Alacakları ürünün hangi e-ticaret sitesinde kaç lira olduğunu hemen görerek en uygun fiyatlı olan siteye geçiş yaparlar. Bu fiyat karşılaştırma ve ilgili siteye yönlenme işi de fiyat karşılaştırma sitesine para kazandırır. Siz de çok yüksek olmayan bir yatırımla kendi fiyat karşılaştırma sitenizi kurabilirsiniz.
Cimri.com, ucuzu.com veya akakce.com gibi fiyat karşılaştırma siteleri aldıkları reklamlardan ve/veya affiliate linklerinden para kazanırlar. Bu tür bir siteyi kurmak için profesyonel bir ekip ve yüksek bir sermaye gerekiyor. Ancak internet dünyasında her şeyin bir kolayı var. Çok fazla para harcamadan da fiyat karşılaştırma sitesi kurabilirsiniz. Google’da “Price Comparison Script ” diye arama yaparsanız karşınıza birçok script çıkacaktır. Bu scriptleri laklaşık 500 Dolar’a satın alabilirsiniz. Alacağınız scripti yeterli bilgiye sahipseniz kendiniz kurabileceğiniz gibi bir webmastera da kurdurabilirsiniz. Bu sistemi Türkçe kurmak isterseniz scripti aldığınız firma ile birebir görüşmeniz gerekiyor. Ama Türkçe olmasa da olur diyorsanız sistemi İngilizce kurup ardından Commision Junction sitesinde bir hesap açmanız yeterli. www.cj.com sitesine üye olduğunuzda size verdikleri kodları kendi sitenize yerleştireceksiniz ve hemen hemen her kategoride binlerce ürün sitenize yüklenecek.
commission-junction
Bu adımı da tamamladıktan sonra sitenize ziyaretçi çekmeniz gerekiyor. Herhangi bir ürün hakkında fiyat araştıran yabancı biri sizin sitenize gelip buradan ürünün bulunduğu siteye geçiş yaparsa tıklama başına komisyon kazanacaksınız. Aynı şekilde sizin siteniz üzerinden gitti siteden alışveriş yaparsa ayrıca yaptığı alışveriş miktarına göre yüzde oranında komisyon kazanıyorsunuz.
Artık yapmanız gereken sitenize ziyaretçi çekmek. Bunun için AdWords’u kullanabileceğiniz gibi sosyal medyayı da kullanabilirsiniz. Bu adımı planlamak size bağlı.
Bir önceki yazımız olan Fix Silver bayilik şartları başlıklı makalemizde bayilik fikirleri, bayilik fırsatları ve fix silver bayilik şartları hakkında bilgiler verilmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Yazınız

 
Yukarı