’li akıllı cihazınız varsa büyük ihtimalle Türkçe karakterli yazılar yazarken klavyedeki tuşa basılı tutup Türkçe karakterin çıkmasını beklemek sizin de canınızı sıkıyordur. Benim de ’li cihazımda kullandığım bu uygulama sayesinde artık bu can sıkıntısına bir dur diyebilirsiniz.  uygulaması, taypo.com ekibi tarafından geliştirilen ve Türkçe karakterleri direkt olarak destekleyen bir Türkçe klavye uygulamasıdır. Uygulamanın en büyük artılarından birisi de Türkçe klavye seçerken Q ya da F klavyeyi seçme tercihini size sunması. Cihazınızdaki tüm yazı giriş alanlarında kullanabileceğiniz bu klavyeyi yükledikten sonra 1-2 küçük ayar yapmanız gerekli, sonrasında unutsanız bile olur, alışıyorsunuz çünkü!
1x1.trans Turkish Keyboard, Android Türkçe Klavye Uygulaması
Uygulamayı yükledikten sonra cihazınızın ayarlarından klavyeyi etkinleştirmeli ve herhangi bir yazı giriş alanı üzerine uzun basarak çıkan menüden klavye tercihinizi yapmalısınız.
Tuşa basıldığında titreşim verme, tuşa basıldığında tuş sesi çıkarma ve otomatik büyük harf değişimini de destekleyen bu klavye uygulaması, akıllı cihazınızda mutlaka bulunması gereken bir uygulama. Başarısı, 1200 değerlendirmenin 1080′inden olumlu puan almasından da belli oluyor.
Google Play Store üzerinde ücretsiz olarak sunulan Turkish Keyboard Android uygulamasını indirmek için aşağıdaki resime tıklayarak Google Play Store yönlendirmesini sayesinde indirmeyi gerçekleştirebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Yazınız

 
Yukarı